En av mina första bilder på Golden!

Vi minns Golden Skift

Golden har fått en gaffelbandsskada och det dessutom på sämsta tänkbara ställe. Det är en riktigt allvarlig skada som nästan är omöjlig att läka och få att hålla för att kunna göra comeback på tävlingsbanan. Vi tycker att det är riktigt tråkigt men med hänsyn till Goldens bästa har vi beslutat att ta bort honom. något som gjordes i går, onsdag den 15 september
Golden Skift hann med att göra 27 starter (2-1-1) och sprang totalt in 63.425kr.
Det är väl inte från tävlingsbanan som vi kommer minnas Golden även om han hade sina stunder även där. Största framgången på tävlingsbanan kom 10 januari 2008 då Golden med Björn Goop i sulkyn vann på Åby. Segermarginalen enligt travsport.se - många längder!!

Goldens tävlingskarriär har annars varit kantad av diverse skador, när han rusade rakt in i stallväggen efter att ha blivit skrämd på en träningsrunda, problemen med hovarna, är bara några exempel.

Jag tror att de flesta med mig kommer minnas Golden tack vare hans utstrålning och utseende. När jag frågade Kent om vad det första han tänker på när han tänker på Golden är svarade han - "Golden var en speciell häst som berörde många, med sin utstrålning och sitt utseende var det en häst som man la märke till. Det blir tomt i stallet nu när Golden inte står i sin box"

Mitt starkaste minne av Golden kommer vara den där vinterdagen när jag fotade Golden på rakbanan, Alex körde och ligger nästan raklång i vagnen, för att hålla Golden. Det är också den bilden som är högst upp på hemsidan och där får Golden fortsätta att vara med oss ett tag till.

// Karin