Mistral Skift på Solvalla 2016-06-17

"Sicket" strul!

Det var inte riktigt vår eller "Milles" dag på travet igår. Att vi tillslut åker hem med lite fickpengar och en 6:e plats får trots allt anses som en godkänd insats.
När Mistral kommer fram till banan och lasts ur står det redan en häst i den box som Mistral skulle ha, så till att börja med blir han stående på gången innan box problematiken har löst sig. Sedan får vi beskedet att Billy Svedlund som skulle köra är sjuk och innan vi har hittat en ny kusk som får köra loppet är det lite drygt en timme kvar till start. När det är dags för start är det Johanna Lind som sitter upp i lånad kördress.

Vi ville försöka hitta fram från Mistrals knepiga startspår men tyvärr blir han hängande i 3:e spår hela första varvet. Johanna lyckas hitta ner i 2:a spår och med ett drygt varv kvar kommer ekipaget ner till innerspår, där Mistral får gå ca 600m kvar där Johanna styr ut i andra spår för att inte fastna bakom en tröttnande häst, väl förbi denna flyttar Johanna ner på innerspår igen där Mistral kan gå resten av vägen in i mål. Efter ett minst sagt knepigt lopp går Mistral i mål som 6:a, efter rådande omständigheter, en fullt godkänd prestation av både häst och kusk.

Resultatlista...